De omgeving

De omgeving van onze watersportcamping  

Belt-Schutsloot

De camping is gelegen in het rustieke waterdorp Belt-Schutsloot, temidden van de rietlanden. Dit karakteristieke waterdorp (ontstaan door vervening) heeft de vakantieganger veel te bieden. Een goede indruk krijgt men wanneer u door het dorp en in het Nationaalpark “de Weerribben Wieden” vaart per fluisterboot of kano en gebruik maakt van de prachtige wandel en fietsroutes. Wilt u een fiets huren of eens lekker uit eten gaan, dan kun u in het dorp altijd terecht. Jaarlijks wordt er op de 2e vrijdag in augustus een verlichte gondelvaart (mooiste van N.W. Overijssel) en op de dag erna wordt er een volksfeest gehouden.

De verdere omgeving

In de omgeving heeft u alle mogelijkheden op het gebied van watersport. Voor watersport en rondvaarten is het waterdorp Giethoorn dé plaats. Bezienswaardige oude stadjes zijn Blokzijl, Hasselt, Vollenhove en Zwartsluis. U bent hier nooit uitgekeken!

In Meppel vindt in juli en augustus "Donderdag-Meppeldag" plaats. Dit is een toeristisch evenement dat op zes opeenvolgdende donderdagen te bezoeken is. Iedere Donderdag-Meppeldag heeft zijn eigen thema. Laat je verassen!

In het Staphorst vindt u klederdrachten en oude boerderijen. In het knusse dorp Havelt kunt u tercht voor schaapskuddes, hunebedden en een prachtige natuur. 

Naast de steden en dorpen vol cultuur kunt u ook de prachtige bossen bezoeken. Denk hierbij aan het oude Voorsterbos of het Jongbos en Waterloopbos - zo'n bos vind je nergens!